E varur kopshte

Shtresë e sipërme e tarracë, me një të bukur livadh të gjelbër në vend të me e zakonshme parket ose me thjeshtë hidroizolim, është një domosdoshmëri e përmirësimit të cilësisë së jetës, personale dhe shoqërore, si ajo ndihmon për të ri-vendosë ekuilibër në mes të qytetit dhe natyrës.

Giardini pensili

Fig. 1. - Varur kopshte

E gjelbër në çati përveç kësaj për të sjellë përfitime për të microclimate e zonës në të cilën është instaluar,përmirëson pamjen e jashtme dhe e kualitetit të jetës së individit ndërtimit dhe të qarkut në të cilën ajo ndodhet. Realizimin e tij është gjithashtu e dobishme për të mbuluar strukturat e ngadalësuar e tyre të plakjes dhe përmirësimin e ngrohjes e kapaciteteve. E gjelbër kulmet gjithashtu të sigurojë për pakësimin e ndotjes nga zhurma, të nxisin heqjen e pluhurit të grimcave dhe të ngadalshëm balotazh me shi ujë dhe vonesa në rast zjarri përhapjen e zjarrit.