Vendosni saktë Prato Pronto

Vendosja e lëndinës së gatshme mund të duket diçka e thjeshtë, dhe në të vërtetë është nëse ndiqni disa masa paraprake dhe nëse jeni pak të njohur me DIY.
Ne në Prato Erboso On Line ju tregojmë 3 hapa të thjeshtë më poshtë për të bërë një shtrirje optimale të lëndinës tuaj.

  • FAZA 1 - PRERGATITJA E DUHANIT
Gjëja e parë që duhet të bëni është të pastroni tokën e barërave të këqija dhe lëndinë të vjetër.
Eleminimi i specieve dëmtuese mund të ndodhë në mënyrë të konsiderueshme në dy mënyra.
E para është të përdorni një herbicide të plotë me thithjen e gjetheve, që përmban përbërësin aktiv Gliphosate në një dozë prej 100 ml të holluar në 4/5 litra ujë çdo 100 metra katror.
Spërkateni zgjidhjen në gjethe të thata dhe mos ujitni dhe / ose kositni për të paktën 12 orë.
Kur barërat e këqija janë të thata, është e mundur të kaloni në fazat e mëpastajshme të përpunimit, e cila konsiston në kthimin e tokës në mënyrë mekanike (me një karrem motor, ngritës ose rrotullues rrotullues) ose me dorë (gërmimi, hoeing) derisa toka të jetë copëtuar imët dhe clod pa. .
Në këtë fazë të përpunimit, plehra tip "Starter" mund të shtohet Fertilizzante NascePrato 6-18-8 Bottos NascePrato 6-18-8 i pasur me fosfor për të shpejtuar rrënjosjen e lëndinës.
Atëherë ne vazhdojmë të bëjmë raki për të hequr barërat e këqija, lëndinë të vjetër, clods ose gurë të mëdhenj.
Ky operacion gjithashtu do t'ju lejojë të nivelizoni tokën. Pasi të bëhet kjo do të jetë e dobishme të rrokulliset tokën për ta kompaktësuar dhe për ta niveluar më tej.

  • Faza 2 - Hedhja e Livadhit
Pasi të jetë hedhur toka, ju jeni gati ta përgatisni lëndinë.
Ne ju sugjerojmë që ta keni dorëzuar lëndinë kur të përfundojë puna për përgatitjen e tokës, në mënyrë që të shtroni lëndinë sapo ta merrni. Në fakt, është e rëndësishme që lëndina e mbështjellë të mos qëndrojë në paletë për shumë ditë.
Filloni duke shpërndarë rrotullat në mënyrë të barabartë, duke i ndarë ato rreth 1.30 / 1.40 m larg, duke pasur kujdes që t’i poziciononi me pëlhurë të hapur në të njëjtën anë. Kjo do t'ju lejojë të zhbllokoni të gjithë në të njëjtin drejtim në mënyrë që anët e ngushta të përputhen me shkurtimet e detyrueshme të bëra nga makina zollatrice.
Zhbllokoni pllakat një nga një dhe bashkojini pllakat me njëra-tjetrën duke u siguruar që pllaka të përshtatet në mënyrë të përsosur, duke mos lënë hapësira dhe duke shmangur mbivendosjet. Formoni thonjtë rreth bimëve dhe përgjatë skajeve të kopshtit tuaj duke i prerë ato me një thikë kuzhine normale të dhëmbëzuar.

  • FASA 3 - MENAXHIMI I LIGJIT PAS HETSIMIT
Pasi të keni shtruar lëndinë, ujisni me bollëk duke u siguruar që uji ka kaluar përmes sodës dhe e ka lagur mjaftueshëm tokën më poshtë.
Për të siguruar ngjitje më të madhe të thonjve të lëndinës në tokë, pas lotimit, rrotulloni lëndinë.
Ujiteni me bollëk të paktën një herë në ditë në mënyrë që ta mbani tokën të freskët për 5/7 ditët e ardhshme.
Pas 7/10 ditësh nga shtrimi, bëjeni kositjen e parë të lëndinës duke sjellë lartësinë e lëndinës përsëri në lartësinë që ishte kur e vendosët.
Rregulloni ujitje sipas nevojave të diktuara nga klima dhe nevojat e lëndinë.