Lëndinë SUPER
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Lëndinë SUPER

Madhësia e pjatës është 125 x 40 cm dhe pastaj tokën e mbulon gjysmën një katror të sipërfaqes.

Nga sasia e urdhëroi të thotë në metra, kjo do të thotë se në qoftë se ju shkruani në shumë fusha, '100', ju do të merrni 200 rrotullon e lëndinë të aftë për të mbuluar një sipërfaqe prej 100 metra katrorë.

Sasia minimale e blerjes për këtë produkt është 10.
Bëni një propozim për blerje

Oferta juaj është dërguar.

Oferta juaj është pranuar, ju lutem kontrolloni kutinë tuaj.

  • Përdorni pikën në vend të presjes
  •     *Fushat e kërkuara

Po ngarkohet
Ne mbrojmë të dhënat tuaja dhe blerjet tuaja
Transport i shpejtë në të gjithë Evropën
Kthimi pranohet brenda 14 ditëve
Përshkrim

Përzierje e Zoysia Japonica

Rekomandohet përdorimi
Livadhet me banim në zonat e butë/klimë të nxehtë. Ideale në të gjitha situatat e vrullshme të trafikut këmbë dhe nivel të ulët të mirëmbajtjes.

Rezistenca ndaj temperaturave
Shkëlqyer rezistencë për ngrohje, vexhita deri në 40°C. Në dimër, kur ajo është e ekspozuar përgjithmonë për temperaturat minimale mesatarisht bien nën 10°C, fillimi i hyrjes në dormancy, karakterizohen fillimisht me një rritje të ndërprerjes dhe të mëvonshëm njollë. Për arritjen e pragut prej 0°C ka një total efekt zbardhues me një të bardhë e fildishtë shumë të njëtrajtshme. Në rezistencë të ftohtë, në kuadër të sezonit të ngrohtë turfgrasses, ajo është konsideruar të jetë më e mirë si periudha e dormancy nuk janë shumë të gjatë dhe është gjithashtu në gjendje për të përballuar temperaturat deri rastit deri në -15°C. Në klimat e butë zakonisht hyn dormancy në muajin dhjetor dhe pastaj rinverdirsi në muajin Mars.

Rezistenca ndaj ndikimit
E shkëlqyer, ajo është padyshim specie me shkallën më të lartë të rezistencës për të veshin. Për më tepër, ajo është në gjendje për të kolonizuar përsëri zonat e zvogëlonte jashtë, qoftë edhe me disa ngadalësinë, për shkak të pranisë së stolons.

Hija rezistencës
Vazhdon të tolerojë kushtet e gjysmë hije.

Prerja
Prerja lartësi gamë e rekomanduar është mes 3 dhe 4 cm dhe mund të jetë bërë me mower blades helical apo rrotullues. Gjatë muajve të dimrit, ndërprerje frekuenca është reduktuar në mënyrë drastike deri në zero në rastin e hyrjes në dormancy.

Fleta e të dhënave
Zoysia Japonica
9805 Artikuj
Zoysia japonica (%)
100
Rezistenca ndaj të ftohtit
i ulët
Rezistenca ndaj nxehtësisë
shumë e lartë
Rezistenca e shkeljes
shumë e lartë
Rezistenca ndaj hijes
mesme e lartë
Rezistenca ndaj thatësirës
mesme e lartë
Rezistenca ndaj kripës
mesatare
Speciet
makrotermë
 Vlerësimet dhe vlerësimet e klientëve
Askush nuk ka postuar një përmbledhje ende
në këtë gjuhë
 Shqyrtime

Bëhu i pari që do të shkruash vlerësimin tënd !

Artikuj të ngjashëm në blog

Instalimi i lëndinës së mbështjellë

Është e nevojshme të shtrohet lëndina brenda 24 orëve pas dorëzimit për të siguruar integritetin e saj.

1. Largimi i çdo mbetjeje të trashë nga toka (organike dhe jo organike).

2. Eliminimi total i barërave të këqija: tëharrje me bazë glifosati dhe mbjellje false nëse është e nevojshme.

3. Përpunimi i nënshtresës nëse ka tokë tepër kompakte dhe të asfiksuar. Korrigjoni tokën nëse është tepër baltë ose me rërë, në rastin e parë me torfe dhe në rastin e dytë me rërë ose lapilus.

4. Nivelim i saktë për të shmangur stagnimin e dëmshëm të ujit. Mbajeni nivelin e tokës të paktën 2 cm nën nivelin e trotuareve ose vendkalimeve në përgjithësi.

5. Plehërimi bazuar në PK për të stimuluar zhvillimin rrënjë të topit të rrënjës.

6. Shtrirja e lëndinës: rregulloni me kujdes grumbujt dhe montoni ato në pozicion. Në parcela shumë të mëdha, ujiteni ndërsa shtriheni për të shmangur dehidratimin e lëndinës, veçanërisht në stinën e verës. Mos përdorni copa të vogla peme pasi ato dehidratohen shpejt. Pasi të ketë përfunduar shtrimi, sigurohuni që tapeti të ngjitet në tokën e poshtme (rrokulliset), për të eliminuar xhepat e ajrit që do ta pengonin atë të rrënjoset.

7. Ujitet me bollëk sapo të jetë shtruar lëndina. Në ditët në vijim, sigurohuni që furnizimi me ujë të mbajë gjithmonë shumë të lagësht grumbullin dhe tokën në të për të ndihmuar në rrënjosjen e tij. Këshillohet që të ujitet në orët më të freskëta të ditës: herët në mëngjes. Përafërsisht një javë deri në 10 ditë pas instalimit, nuk duhet të jeni më në gjendje të ngrini njollat.

8. Ulni gradualisht ujitjen duke u përpjekur të mësoni terrenin me furnizimin sa më të ulët të ujit në varësi të terrenit, ekspozimit në diell dhe stinës.

9. Trajtim parandalues me fungicide , veçanërisht në stinën e verës.

10. Kositja e parë e lëndinës rreth 10 ditë pas instalimit e gjithmonë mbledhja e prerjes.

11. Nuk ka kufizime sezonale për instalimin e lëndinës, është praktikë e mirë, megjithatë, në rast instalimi në temperatura të larta, të parandaloni sulmet mykotike me produkte specifike dhe të mos instaloni kurrë në prani të tokës së ngrirë.

12. Plehërimi: rekomandohen plehra me çlirim të ngadaltë për të shmangur djegien e terrenit në rinisjen vegjetative dhe në periudhën e vjeshtës.